Frank koopt een auto

Ik ben zeker dat de auto-puristen heel wet te vertellen hebben over deze mogelijke kanidaat :

Opel Astra Break Enjoy 1.3 CDTi
Algemene gegevens
Algemene gegevens
Externe status Te koop Merk Opel Model Astra KM stand 52966 Km Koetswerk Break Brandstoftype Diesel Transmissietype Manueel KW 66 KW Din PK 90 Din PK Fiscale PK 7 Pk Eerste registratie 14/06/2007
Kleuren
Kleur buitenkant Blauw Binnenkleur Zwart
Prijs.€ 9.900,-.Opmerkingen.WAGEN IS IN EEN UITSTEKENDE STAAT

Opties.Interieur
Airconditioning automatisch
Buitentemperatuurmeter
Elektrische ruiten
Elektrische ruiten achteraan
Elektrische ruiten vooraan
Elektrische spiegels
Kofferzeil
Multifunctioneel stuur
Neerklapbare achterbank
Stuurbekrachtiging/Servo Exterieur
Bagagerek
Garantie
Metaalkleur
Onderhoudsboekje
Pollenfilter Veiligheid
ABS
Airbag bestuurder
Airbag passagier
Voorziening kinderzitjes/isofix Multimedia
Luidsprekers
Mp3
Radio/CD
Verkeersinformatie Beveiliging
Centrale vergrendeling
Centrale vergrendeling afstand
Startonderbreker

Reacties

Wilhelmus zei…
Eventjes uit het hoofd:

- Het gaat wellicht om een Astra H, dat is niet het nieuwste model, maar het vorige model. Volgens ADAC een model dat eerder matige betrouwbaarheid haalde.

- De 1.3 CDTi motor is van Fiat. Denk eraan dat dit een erg kleine motor is (1250cc), wat wel fiscaal vriendelijk is maar toch eerder ondergemotoriseerd. Verwacht zeker geen flitsende prestaties.


- 52.000 km is erg weinig. Verdacht weinig zelfs. Dat zou willen zeggen dat de auto slechts 13.000 km per jaar heeft gereden?

Waar hebt ge die auto gevonden? Particulier? Iig Onderhoudsboekje bestuderen + carpass vragen.

Opel heeft een eigen 2de hands netwerk: G2 certified used cars. Bijvoorbeeld: http://www.g2-online.be/nl/opel-astra-break-1-7-cdti-100pk-enjoy-247-405-391

Hogere km stand, maar beter gemotoriseerd en ook goedkoper.

Moet het trouwens een diesel zijn?

Kijk ook eens bij my way...
Pornpaal zei…
Ja, mij was al verteld dat hij ondergemotoriseerd was, maar dat die CDTI dinges dat voor een deel oplosten. Hij staat te koop bij een Opel garage. (1 jaar garantie, garage heeft goede reputatie). Verder staat nu blijkbaar de Peugeot partner in reclame, voor een kleine 11.000 euro zou ik die nu kunnen kopen. Als ik dan nog 1000 of 20000 voor mijn wrak krijg, zou dat wel te doen zijn voor mijn boekhouder.... What do you say?
Wilhelmus zei…
Die CDTI dinges gaat dat niet oplossen. 't Is te zeggen: die CDTI dinges brengt het vermogen tot 90 pk wat repsectabel is voor een 1.3 blok, maar dat blijft relatief weinig voor een hedendaagse auto. Nu, je moet er een proefrit mee doen om vast te stellen of dit al dan niet een probleem vormt.

Is het een ex-leasing of een particuliere auto die bij die garage onderhouden is?


Peugeot partner is natuurlijk wel een heel ander type auto. Dat is een utilitair voertuig met 0.0 comfort. Wellicht gelden die braderieprijzen alleen op de versies zonder enige opties. Ook hier geldt de regel daar eerst deftig mee proef te rijden vooraleer je dat geld neertelt.

Als je dat zou overwegen kun je ook kijken naar een Dacia Logan MPV, Renault Kangoo, Citroen Berlingo, Skode Roomster,...

20000 EUR ga je niet meer krijgen voor je Renault ;)
Wilhelmus zei…
Voor iets meer geld zou je naar een 2de hands Volvo V50 kunnen kijken.

http://www.volvocars.com/nl-BE/sales-services/sales/volvoselekt/Pages/default.aspx

Of een Skoda Ocativia Combi, of VW Golf Variant via http://www.myway.be

Of een Ford Focus Clipper: http://www.nl.ford.be/Tweedehandswagens/Vind-uw-tweedehandswagen-online
Dimiman zei…
Kort door de bocht: koop u een Japanse, Duitse of Scandinavische wagen Frank, vergeet die Franse brol :)
Wilhelmus zei…
Tja, 100% japanse/duitse/whatever wagens bestaan uiteraard niet meer. Volvo is in chinese handen om maar iets te zeggen en die ontwikkelen al jaren zelf geen dieselmotoren meer. Ik geloof dat een V50 met een Ford motor is uitgerust. Opel gebruikt Fiat diesel-motoren, etc. Je moet dat een beetje geval per geval bekijken.

Ik heb eens gepoogd om te kijken naar 2de hands Toyota's. Men zegt dat die erg goedkoop zijn 2de hands maar dat valt precies nogal tegen. Het aanbod van breaks is beperkt en de prijzen liggen eigenlijk gewoon op het niveau van de eerder genoemde merken (Ford, Volvo).
Dimiman zei…
Koop u een Mitsubishi Frank, geen gezever en zeer hoge prijs/kwaliteit verhouding, zéker op de officiële tweedehandsmarkt. :)
Wilhelmus zei…
De site van Mitsubishi levert geen link op naar een officieel 2de hands net. Ik veronderstel dan ook dat die niet bestaat.

Idem voor Honda en Nissan.

Dus keek ik ook maar eens bij Subaru.

Wat dacht je hier van: http://www.subaru.be//files/pdfs/occassie/car1.pdf

- een fiscaal aantrekkelijke benzinemotor (1.5L)
- slechts 3 jaar oud
- < 30.000 km
- cruiscontrol, ABS, verwarmde zetels, klimaatregeling, dus alles erop en eraan

Als nadeel kun je de 4x4 aandrijving beschouwen (hogere onderhoudskosten), de motor is denk ik wat zwak (misschien kan Dirk de motor wat toelichten, is dit een turbo en/of compressormotor?)

Voor 10.000 neem je die mee.

Uiteraard nooit een auto kopen zonder er mee gereden te hebben he.
Wilhelmus zei…
Alleen weet ik niet of ge dat groot genoeg gaat vinden. Op de foto lijkt dat een break, maar ik denk dat dat eerder een hatch is. Waar zit Dirk als je hem nodig hebt.

Di trekhaak is ook iets om vragen bij te stellen. Is de auto gebruikt geweest om met de sleurhut naar Italie te jakkeren?
Dimiman zei…
2de hands Mitsu's kan je bestellen via een officiële Mitsu dealer met 1 jaar garantie, keuringsbewijs, Car Pass en alles erop en eraan, net zoals ik gedaan heb met onze break. Auto was nog geen 4 jaar oud, had slechts 26000 kilometer op de teller... een break 1600 benzine met abs, airco, muziekinstallatie van Pioneer, afneembare trekhaak etc. voor: 7800 euro! En qua onderhoud is die ook spotgoedkoop.
Wilhelmus zei…
Dat zal wel dat je die kunt bestellen, maar waar of hoe kunnen we door het aanbod browsen?

Enfin, misschien kan de garagist wel browsen.

Een 4 jr oude middenklasser break voor minder dan 8000 EUR met 26k km, ik denk dat ge moeilijker een betere deal gaat vinden. Probleem met VW, Opel, etc is dat het bijna allemaal ex-leasings zijn.

Als Frank een budget van 10.000 EUR heeft zou hij zelfs een iets recenter model in de wacht kunnen slepen. Geef em eens de coordinaten van uw garagist door ;)
Wilhelmus zei…
Wat je ook zou kunnen doen is een auto importeren van bvb Duitsland waar er een veel groter 2de handsaanbod is.

www.mobile.de is de grootste site voor 2de handswagens. Uiteraard zijn dit voornamelijk particulier verkochte wagens.

Je hebt al een schitterende wagen voor 180 EUR! http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=24200
;)
Pornpaal zei…
gelukkig dat er een hoop enthousiaste autoliefhebbers op dit blog zitten, want ik heb hier dus een enorme hekel aan. Nen otto hebben vind ik tof, maar er een kiezen & kopen is hell. Heel mijn "favourites" zit al vol auto's in Wetteren, Sambreville en Oost Duitsland :-) Bon ik begin het dischtste bij, es kijken of ik die Opel eens kan gaan proefritteren in Tessenderlo. Ook allemaal bedankt voor het opzoekwerk en de wijze raad.
Wilhelmus zei…
Wat is er nu fijner dan een nieuwe auto te kiezen? Dat is soms wat zoeken ja, veel voor niks zitten rondbellen en vragen, geslingerd worden tussen hoop en teleurstelling, maar op een dag... zie je haar staan, en weet je direct: dit is Liefde. En samen ga je dan spannende tijden tegemoet! ;)

Hetgeen daarna volgt is veel meer miserie: verzekering, nummerplaat, BIV,...
Pornpaal zei…
Voor mij is het allemaal miserie. Enfin, ik zag die Opel Astra Enjoy Break daar staan en ik dacht : dit is liefde. Gewoon omdat ik geen zin meer heb om verder te zoeken. Spannende tijden my ass. Effe mee gereden, trek misschien ietekes minder, maar dat zal me worst wezen. Ik krijg nog 1000 voor mijn wrak, dus dat zit ook snor. Inpakken die handel.
Wilhelmus zei…
Dus ge hebt die gekocht?
Pornpaal zei…
ja, allez, ik ga dat nu doen se!
Dimiman zei…
and soon a fool and his money were parted... ;)
Wilhelmus zei…
Wat hij nu opdoet kan hij alvast niet meer verbrassen in Vegas :)

Of wie weet komt hij wel met een Cadillac Escalade terug uit Vegas als het daar een beetje meezit ;)
Dirk Dierickx zei…
vooral die 'enjoy' als uitvoeringsnaam, alles behalve enjoy als ge het mij vraagt.

snap het probleem ook niet direct. ik ga regereld met de kids op stap om dan auto's uit te testen :P
Pornpaal zei…
Ieder zijn hobby. Ik ga binnenkort 11 dagen naar Vegas. Uw onbegrip voor die jaarlijks terugkerende trip is te vergelijken met mijn onbegrip voor die familiale autotest. The horror!!
Dirk Dierickx zei…
kzal u de volgende keer meepakken :D
Wilhelmus zei…
Ik denk dat de term "enjoy" een hersenspinsel is van marketing guru's die vinden dat je een basisuitvoering niet "basic" ofzoiets kunt noemen.

Elke autoverkoper kan erover meepraten: mensen die bij wijze van hobby/bezigheid/interesse op zaterdag eens auto's komen kijken en keuren bij de dealer. Een goede autoverkoper is er dan ook op getraind om snel het onderscheid te kunnen maken tussen mensen die komen windowhsoppen en mensen die echt een auto willen kopen.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?