Kijk, dit is cool. Een transparant LCD paneel, dat dus geen nood heeft aan een backlighting.

Reacties

Pornpaal zei…
idd, cool. maar hebben we wéér een gadget nodig?
Wilhelmus zei…
Dit is geen gadget, het is een techniek. Dit is uiteraard maar een filmpje dat de technologie toont. Geef deze technologie nog een aantal jaar ontwikkelingen we kunnen een TV kopen die geen nood heeft aan een backlighting en dus extreem energiezuinig zou zijn.

Andere toepassing: verbeterde head-up-displays in auto's bijvoorbeeld. Nu gebeurt dat middels een projectie wat eigenlijk nooit echt overtuigend werkt.

Eigenlijk zou je zelfs al je ramen in huis kunnen vervangen door zo iets. Wil je het donker maken dan kies je voor een zwart scherm (geen lelijke mechanische blinden of zonnewering meer nodig). Is het slecht weer dan speel je een beeld af dat door een camera die naar buiten gericht is wordt opgenomen en realtime gefotoshopped met er een blauwe lucht en een zonnetje bij. Zoals in die film he... welke was dat ook weer... Total Recall? Weet niet meer.
Dimiman zei…
Leuke techniek!
Ramen in huis? Eén voetbal door het raam en weer duizenden euro's kosten :)
Vuile Kevin zei…
Ja, of stel ge zit op uw lief en de stroom valt uit, dan zijn uw gordijnen weg en kan iedereen u zien vogelen op straat.
Pornpaal zei…
ik prefereer een gewoon raam waar je old-skool door kan kijken en de wereld ziet zoals ze is :-)
Wilhelmus zei…
@Dimiman: Ge moet al seirues u best doen om een dubbel glas (laat staan een glas met 3 lagen) kapot te krijgen met een voetbal. Als ge de kans krijgt (op een autokerkhof ofzo) moet ge maar eens proberen om een autoruit stuk te stampen, dat lukt u niet. In Quick&Flupke gebeurt dat, maar in het echt???

@vuile kevin: Komaan, daar kickt ge toch op!!??

@Pornpaal: Allez dan. Het was ook maar een voorbeeld he.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?