Basta - Neveneffecten Aflevering 1 (3/4)

Voor wie het gisteren niet op TV gezien heeft. Spoel vooral door naar 9:02 om de oplossing van het belspelletje te zien.

Reacties

Dimiman zei…
I've seen it. Hoewel ik Neveneffecten belachelijk vond en Kabouter Wesley tenenkrommend infantiel en irritant, kon Basta mij zeker bekoren.

Die belspelletjes zijn idd waanzinnig: wat een oplichting. De stunt met de container voor de ingang van Mobistar was eveneens geweldig :)
Anoniem zei…
ja als je niet kon lachen met neveneffecten en kabouter wesley, dan wel meestal omdat je er jezelf op een of andere manier in voelt aangevallen of gewoon geen gevoel voor humor, deze mensen zijn de redders van televisie, de enigen echt originele programmamakers, my idea
Dimiman zei…
Aangevallen voelen door Neveneffecten: my god :) Neen, vond dat gewoon flauw gezwets. Niet even infantiel als Kabouter Wesley, maar toch. En by the way ik spreek niet tegen Anoniemen :)
Wilhelmus zei…
Neveneffecten heb ik nooit gezien, maar van Kabouter Wesley heb ik een ganse DVD vol :-)
Kabouter Wesley is gewoon een soort compleet absurde humor, een beetje in de Kamiel Kafka en Lava stijl. De uitgangsputnen van Kabouter Wesley vind ik ronduit schitterend: een kwaaie kabouter, zijn kapotgeschreeuwde stem, zijn uitdrukkingen, de manier waarop alles getekend is en de voice-off-screen, allemaal geweldig. Niet dat ik over de grond lig te rollen van het lachen ofzo, maar het is origineel, creatief, totaal absurd en daarom gewoon lollig.

Basta is dan weer iets totaal anders. Het heeft iets van kwajongensstreken uithalen maar dan uitstekend voorbereid en uitgevoerd. Het deed mij wat denken aan Schalkse Ruiters, nog zo'n geweldig programma.
Wilhelmus zei…
En daar zou ik nog aan willen toevoegen dat ik Willy's en Marjetten ook een hoogtepunt vond op de Vlaamsche televisie.
Wilhelmus zei…
En Duts natuurlijk.
Pornpaal zei…
Ik vond die Mobistar stuff dan weer wat minder. Beetje candid camera/telefoongraptoestand maar dan iets creatiever à la Tragger Hippy. Ook helemaal fan van Neveneffecten, Kabouter wesley en Willy's en Marjetten. Maar niet van Duts. Het bewijst nogmaals : er zijn evenveel meningen als er mensen zijn. Ik ben in ieder geval blij dat er hier en daar nog iemand originele/experimentele TV toelaat/subsidiërt, anders zou het maar een saaie boel zijn.
Wilhelmus zei…
De Mobistar stuff was idd misschien niet superorigineel, maar zodanig goed uitgevoerd dat het wel grappig werd. Van die valse persberichten had het natuurlijk super-geweldig geweest moest het niet op voorhand ontdekt zijn.

Maar inderdaad, het is goed dat dit soort dingen een kans krijgen op TV. Ode aan de VRT want als het van VTM en VT4 afhangt is de enige humor die we te zien krijgen:
Komen Eten, Oh Oh Chorizo en De Hoffkliniek. Dan lach je niet veel op een avond hoor.
Dimiman zei…
Oeps "This video is no longer available due to a copyright claim by VRT."
VRT zei…
en terecht, boeven!
Anoniem zei…
typ in basta neveneffecten aflevering 1

daar zie je alles :)
Anoniem zei…
Haha, copyright claim! Gelukkig is dat niet zo erg als Sabam... Er bestaat een spreekwoord, iets met pot en ketel...

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?