Brick in a washing machine

Reacties

Wilhelmus zei…
Ik vind dat grappig!
Pornpaal zei…
De titel zegt het helemaal. Ik vind dit ook grappig. Ik ga met Bart een clubje oprichten : "mensen die hertzelfde grappig vinden"
Dimiman zei…
draait die machine op een dieselmotor? wat een herrie en rook voor die steen daar ingegooid wordt zeg :)
Dimiman zei…
trouwens, moesten ze daar nu een schoen ingegooid hebben was het resultaat wellicht hetzelfde, dat betonnen gewicht is uit die machine gehaald, logisch dat dat alle kanten op springt dan :)
Wilhelmus zei…
Dat dat betonnen gewicht uit de machine gehaald is weet ik niet. Ik zou denken dat een standaard wasmachine (stalen frame, motor, voeding, waterreservoir...) toch wel genoeg gewicht en bijgevolg inertie heeft op zijn plaats te blijven staan?

Een schoen erin gooien zou dan ook minder effect hebben denk ik. Die schoen zal wel erg toegetakeld worden maar of de machine ook zo zou springen, ik weet het niet.

Die diesel-motor-herrie is mogelijks te verklaren door het feit dat:
a. het hier gaat over aan afgedankt toestel, dit lijkt me nogal wiedes
b. er geen deur aanwezig is die het geluid isoleert
c. de machine draait zonder belasting. Ik kan mij voorstellen dat zo'n electrmotor dan de neiging heeft om over zijn toeren te gaan.
Dimiman zei…
Elke wasmachineexpert zal u weten te zeggen dat een wasmachine zonder betonnen gewicht van links naar rechts zou schudden, ja zelfs zou gaan wandelen mocht dat niet met gewichten als betonblokken verstevigd zijn... ooit al eens zo'n machine proberen opheffen? :)
Wilhelmus zei…
Ik lees op het internet dat sommige wasmachines idd een verzwaring hebben die uit beton of uit een gietijzeren blok bestaat.

Grotere modellen met veel plaats rond de trommel gebruiken het waterreservoir als gewicht.

Sommige moderne machines hebben geen extra ballast maar hebben een tachograaf ingebouwd om de onbalans van de tommel te meten en de centrifugesnelheid hierop aan te passen.

Ziezo dat weten we dan ook alweer. Waar deze schitterende website al niet goed voor is :-)

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?