The PEN Story

Reacties

Pornpaal zei…
Tis een schoon liedeken. En een tof spotteken. Met geluid is er wel wat aan.
Pornpaal zei…
De camera kan we wel geen reet schelen.
Dimiman zei…
Schitterend. Heeeeeel veeeeeel fotorolletjes opgetrokken... :)
Wilhelmus zei…
Jah dat het reclame is dat speelt gene rol.

Ik vraag mij af of ze het ook daadwerkelijk gedaan hebben met afgeprinte foto's of gewoon gans digitaal gemaakt is. Het is alleszins het resultaat van engelengeduld denk ik.
Dimiman zei…
Dit is stop motion, niks digitaal aan volgens mij
Wilhelmus zei…
Dit is wel iets meer dan gewoon stop motion he. Hoe komen ze aan die foto's? Wellicht hebben ze eerst gewoon een film gemaakt van waaruit ze foto's hebben gemaakt. Een van de functies van dit cameraatje. Als er niks digitaals aan te pas gekomen is moeten ze dan alle foto's uitprinten en nadien dmv stopmotion terug in een film brengen (is eigenlijk exact het omgekeerde van wat er in de eerste stap gebeurt).

Ze kunnen natuurlijk perfect voor het tweede deel terug de eerste techniek toepassen: filmpje maken (zonder die foto's), daaruit foto's maken (digitaal), daarin de foto's uit de eerste stap inplakken (fotosoep), en van het resultaat terug een filmpje maken. Niks stop motion dus.

In ieder geval slaagt het filmpje er wel in de synergie tussen digitaal fotograferen en filmen in de verf te zetten. Oude, dedicated filmtoestellen dat is zoooooo 2009 geworden. De toekomst is aan digitaal filmpen met SLR, EVIL, en zelfs compact cameras.

Ik heb voorspeld.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?