Audio

Hallo.

Ik zoek een audio oplossing. Ik gooi al mijn bestaande audio aparatuur die ik in huis heb weg!

Wat ik in de plaats zou moeten hebben is een geheel aan aparaatuur waarbij ik:
  • een CD in een gleuf kan schuiven die dan afspeelt. Echter tegelijkertijd zou er een kopie van moeten bewaard worden op een intern geheugen. Liefst losless uiteraard, FLAC of iets wat erop trekt zodat alle CDs op den duur rustig kunnen wegrotten.
  • muziek kan streamen. Muziek die op mijn Mac of iPhone staat (nu niet dat ik dat heb, maar soit) moet wireless afspeelbaar zijn op datzelfde aparaat. Via AirPlay of iets dergelijks.
  • het apparaat moet ook DVDs, Blu Rays slikken waarbij uiteraard ook beeld op de TV verschijnt.
  • het ding moet minstens 5 luidsprekers en een subwoofer kunnen aansturen.
  • het moet deftig zijn van geluidskwaliteit. Ik bedoel niet Burmester-deftig maar wel beter dan all-in-one dingskes a la Bose.
  • de speakers zouden wireless moeten zijn. Allee, dat elke speaker een stroom nodig heeft kan ik nog wel inkomen, maar ik wil niet dat elke speaker tot aan de versterker met een draad gekoppeld moet zijn.
  • de luidsprekers moeten compact zijn om aan de WAF standaard te voldoen.
  • Prijs: +- 5000 EUR.
Zijn mijn wensen verenigbaar zonder dat ik een overpriced B&O spul in huis moet halen? Spreek!


    Reacties

    Pornpaal zei…
    Laat alles gewoon staan zoals het is. Veel goedkoper
    Wilhelmus zei…
    Dat ik daar nog niet aan gedacht had!

    Nee, ik heb dus geen zin om 100-en CD te stockeren, daar is geen plaats voor, en met onze nieuwe zetel staan de boxen ook in de weg. Er moet iets nieuws komen.
    Dimiman zei…
    Nu ik dit zo lees, zeg ik u: koop een PS3 die kan de eerste 4 punten op uw wish list zonder problemen aan, gecombineerd met een AV versterker + een set speakers ben je gesteld!
    Wilhelmus zei…
    - PS3 heeft deftige gebruikers UI. Is er een afstandsbediening?
    - heeft PS3 AirPlay comatibility of iets dergelijks?
    - aansturen van luidsprekers gaat via versterker denk ik.

    Ik ken niks van PS3, weet alleen dat het een spelletjes ding is dat ook DVD en blu ray kan afspelen. Snap niet hoe het bvb van een NAS of een iPhone kan streamen...

    Een set speakers makkelijker gezegd dan gedaan. Welke speakerset is wireless?

    Zucht, B&O levert zoiets in een handomdraai maar is natuurlijk veel te duur.
    Dimiman zei…
    Ja er is een afstandsbediening op PS3, kan draadloos mediaservers vinden en afspelen (zoals iPhone etc), aansturen luidsprekers heb je een versterker voor nodig idd, gewoon PS3 in versterker pluggen voor surroundsound, klaar.
    Wireless speakers, ken ik niks van, is auditieve brol :) Heeft B&W die niet? Flatpanels ofzo?
    Wilhelmus zei…
    Aaha, PS3 kan draadloos mediaservers vinden, klinkt goed. Kan ook perfect dienen als toevoeging op een versterker die dat kan. De mogelijkheid om spelletjes te kunnen spelen is misschien wel volstrekt overbodig voor mij, dus een ding dat dat niet kan moet goedkoper zijn.

    Natuurlijk heeft B&W dat, zie post hierboven, is van B&W, maar probleempje:
    - het is niet te koop
    - de technologie is van Bang & Olufsen, en het geschatte prijskaartje ook.
    Dirk Dierickx zei…
    mijn ps3 had ik gekocht puur als doel voor media renderer. toen was het voordeel ook dat de ps3 de BESTE en GOESKOOPSTE BD speler op de markt was (kan je nagaan hoe duur BD toen was). ondertussen heb je al BD spelers voor onder de 100 euro. ondertussen is de ps3 nog steeds de beste media renderer, maar wel voor een prijs. het GROOTSTE voordeel is de upgradability. net nog is 3D-BD toegevoegd, voor andere spelers is dit het gekende wegsmijten-en-nieuwe-kopen procedee. maar de ps3 heeft zulke krachtige processors dat zulke updates in een handomdraai kunnen worden toegevoegd.
    wat je nodig hebt is een fileserver waar je alles kan opsmijten en dan een upnp server daarop zetten. de ps3 sluit je gewoon aan via optical naar eender welke versterker je maar wil.

    snap ook niet direct wat het probleem van kabels is. oftewel heb je kabels voor geluid naar de versterker oftewel heb je een kabel voor stroom. altijd een kabel dus, dan heb ik liever een 'geluidskabel'! je kan die trouwens toch mooi wegwerken, i don't see the problem.
    Wilhelmus zei…
    Ja ik heb mij daar nu even op verdiept en blijkbaar zijn wireless speakers toch nog niet zo een goed idee. Die dingen geven een constante "zoem" en bovendien zit dat ook op die ultrahoge frequenties, ik denk dat je op den duur een microgolfoven maakt van je woonkamer. Lijkt me niet erg gezond, op den duur worden je hersenen gaar ;)

    Stopcontacten hebben we overal (in elke hoek van de kamer), dus dat is veel makkelijker te realiseren dan een kabel die van elke luidspreker helemaal terug tot aan de versterker moet lopen. Wegstoppen gaat ook niet, wij hebben tegels liggen met een plint die ook uit tegel bestaat (dat is dus niet te verwijderen) + een schouw die in de weg staat. Door de schouw boren is ook geen optie wanneer je weet dat er in die schouw een haardvuur moet komen ;)

    Op sommige plaatsen kun je dat nog met geschilderde gootjes oplossen maar niet overal. Kabels die op de grond liggen dat is afknapper numero uno.
    Wilhelmus zei…
    Kijk, eigenlijk is zoiets ideaal:
    http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=2466

    Maar dat is natuurlijk maar gewone stereo, dus niet geschikt om bvb film mee te kijken en bovendien kan ik mij niet voortellen dat dat ook echt deftig klink.

    Alternatief: http://www.raf.nl/webshop/product_info.php?cPath=146_272&products_id=31690
    Maar als je dan die prijs ziet, dat blijft toch gelijk een radio die op tafel staat he, echte hifi kwaliteit kan dat toch nooit zijn??
    Wilhelmus zei…
    Eigenlijk moet ik zoiets hebben maar dan AUB niet van het merk Logitech.

    http://www.logitech.com/nl-nl/speakers-audio/wireless-music-systems/devices/3163

    Bestaat dit niet van deftige audio merken?
    Dirk zei…
    roku en netgear hebben ook allemaal van die toestellekes uit. maar dat is nooit echt high-end gerief.

    misschien dan maar een panasonic BD payer met UPNP mogelijkheden? maar dat is dan enkel films of fotos en geen muziek :S

    http://www.panasonic.be/html/nl_BE/Producten/Blu+Ray/Blu+Ray+spelers/DMP-BD85/Overzicht/3688722/index.html
    Wilhelmus zei…
    Waar lees jij dat dat ding UPNP heeft? Staat nergens in de specs. Sterker nog, de ganse Panasonic website kent het concept "UPNP" niet...
    Wilhelmus zei…
    Nu eens op UPnP site (http://upnp.org) gezocht achter fabrikanten die dit ondersteunen.

    Is wel lachen. Staan met een massa aparaten in de lijst:
    - Philips
    - Sony
    - LG
    - Samsung
    - Panasonic
    - Toshiba


    en wanneer ik een deftige hi-fi naam intyp dan krijgen we steevast het "0 results found" antwoord. Heb een paar merknamen uit mijn hoofd geprobeerd:
    - Denon
    - B&W
    - Arcam
    - Cambridge Audio
    - Revox
    - Luxman
    - Marantz
    - Rotel
    - Harman
    - NAD

    Ik heb 1 uitzondering gevonden: Onkyo. Het zou gaan om dit model:
    http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR807.html

    Maar in die specs staat daar weer niks over in, het enige bijzondere aan dit ding is dat het muziek van last.fm en zo zou kunnen streamen. Weer niet wat ik zoek. lol.
    Dirk zei…
    bij panasonic vind je DLNA terug, maar dat is dus UPNP. DLNA is de organisatie van constructeurs, UPNP is de naam van een protocol die ze gebruiken. alle DLNA devices ondersteunen UPNP, MAAR dat wil nog niet zeggen dat ze daarom alle media begrijpen die een UPNP server aanbied. zoals die soundbridge dingskes, zijn logischerwijs enkel voor muziek (mp3, wav, flac, ogg, etc - of slechts een subset hiervan, maar je UPNP server zet dit dan om in een formaat dat het toestel wel begrijpt). je zou vb zo een digitaal fotokader kunnen hebben met wifi die het UPNP protocol begrijpt, die kan dan alle afbeeldingen die de UPNP server aanbied tonen, maar geen muziek en films.

    de ps3 kan het allemaal. voordien had ik een KISS, die kon dat ook, maar die gebruikten een proprietary protocol. en dat wil ik eigenlijk zoveel mogelijk vermijden, doch toen was de KISS uniek in deze functie en koste amper 80 euro (BD bestond toen ook nog niet).

    zulk een onkyo zal dan ook het UPNP protocol ondersteunen, maar waarschijnlijk enkel voor muziek. dan ben je op vlak van films etc nog geen stap verder. tenzij, de onkyo voor muziek en dan bovenvermelde panasonic BD speler voor film en fotos.

    dat is wel een mooie setup, als je het niet erg vind om te switchen tussen de twee naargelang de media.
    Dimiman zei…
    Moraal van dit verhaal:

    koop voor 350 euro een PS3 + GT5 bundel op 3 november. case closed.
    Dirk zei…
    dat wil em blijkbaar niet, dan moet die maar zoeken en/of wachten op een aparaat die het ook kan maar geen ps3 is.
    mogelijks kombineren van aparaten en dan toch duurder uitkomen :)
    Wilhelmus zei…
    Prijs is iets wat je altijd moet bekijken in relatie tot de geboden kwaliteit, gebruiksgemak etc.
    Meer betalen voor iets wat slechter is doe ik niet graag. Minder betalen voor iets wat beter is graag, maar ook meer betalen voor iets wat beter is kan gerechtvaardigd zijn, maar dat moet natuurlijk geval per geval bekeken worden.

    Ik wonthoud dat een PS3 de mogelijkheid biedt om te doen wat ik wil, hetgeen ik eerst niet wist. Waarvoor dank.

    Uiteraard wil ik wel eerst alle mogelijkheden kennen vooraleer een keuze te maken.

    Populaire posts van deze blog

    Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?