Audio (2)


Kijk, een deel van de oplossing is dit ding. Dat heeft AirPlay ondersteuning en ik veronderstel dat iPhone, iPod en iMac ook wel AirPlay ondersteunen, eventueel met hier en daar een extra kastje. Maar dan zijn we er nog niet uit voor wat betreft de draadloze speakers. B&W werkte aan dit all-in-one-systeem:




























... maar ik denk dat het ding nooit in productie is gegaan. De prijs zou ook niet mals geweest zijn omdat de versterker technologie van Bang & Olufsen komt. En dan ontbreekt nog het ganse streaming verhaal... Dat kan nu toch niet zo moeilijk zijn?

Reacties

Dimiman zei…
Wat u zoekt via 1 kant en klare oplossing bestaat niet mijn heer. U zal minstens 3 systemen dienen te combineren, media server, draadloze speakers en transmitters (BAH!) en een AV-versterker. Een PlayStation 3 is een goeie optie, als u nog even kan wachten... (eind oktober)
Wilhelmus zei…
Bwa, kant en klaar hoeft dat niet te zijn, maar ik wil natuurlijk niet dat ik telkens ik een stukje muziek wil horen ,dat ik dan:
- verspreid over de ganse woonkamer verschillende aparaten/transmitters/dingen moet gaan inschakelen
- 5 afstandsbedieningen heb (1 voor volume regeling, 1 voor TV, 1 om de muziek te starten/stoppen,...)

Waarom is een PS3 een goeie optie? Dat speelt toch enkel schijfjes af? Ik wil niet voor het afspelen van muzien een TV meoten opzetten om een menu te zien...
Dimiman zei…
PS3 leest cd's in (lossless)die je dan vanaf de interne of externe harde schijf kan gaan beheren...
Dirk Dierickx zei…
de ps3 is een geweldig mediastation! in de kelder staat een fileserver, die is toegangkelijk via gewoonlijke netwerk voor pc's, maar voor media devices heb ik een upnp server draaien op mijn fileserver staan (mediatomb).
daarme kan ik media streamen naar eender welk toestel dat upnp ondersteund, waaronder de ps3. foto's, muziek en films speel ik rechtstreeks af van de server over wifi via upnp. dit protocol is een standaard, geen proprietairy airplay-shit (sorry, protocols moeten open zijn). koppel dat aan een torrentclient die ook op de fileserver allerhande dingen download en wanneer de torrent binnen is automatisch opgepikt wordt door de upnp server en je zit zowaar in media-heaven.
upnp toestellen vind je overal, sommige zijn wel gelimiteerd in mogelijkheden, zo zijn er die enkel muziek kunnen afspelen, logitech heeft zo enkele toestelletjes voor aan je hifi toe te voegen.
maar zoals ik al zei, de ps3 doet het allemaal (maar ook men android gsm kan het) en dat ik men tv daarvoor moet aanzetten is amper een nadeel. cd hoesjes, nummer info, mooie effecten op de achtergrond. de max...
Wilhelmus zei…
Ah da's tenminste informatie.

Voor mij moet het zeker geen AirPlay ding zijn, ik wist gewoon niet dat er andere alternatieven op de markt zijn. Geen enkele hifi fabrikant lijkt dan ook maar enige moeite te doen om uit te leggen wat de mogelijkheden zijn. Wel maken ze allemaal van die dwaze iPod docks maar dat is dus iets onzinngs he, dat is hetzelfde als dat je je afstandsbediening van je TV op je TV moet docken ;)

Enfin, ik weet niet of die PS3 ideaal is. Bvb voor het afspelen van een DVD verbruikt dat ding 10x (tien keer) meer energie dan een standalone DVD/blu ray speler. Slaat toch nergens op een gans ruimteschip op te starten als je alleen maar naar de bakker wilt gaan?

Ik wil ZEKER geen Logitech apparaatjes aankoppelen op een muziekinstallatie. Dat is zoals de Belgacom-bakjes, ik heb daar een GLOEIENDE HEKEL aan. Je koopt dan een deftige TV en dan moet je betalen om een lelijk bakje dat vol zit met de allergoedkoopste chinese hardware op je TV aansluiten om de hogwaardige componenten die in je TV zitten te kunnen bypassen. Belachelijk! Dat moet allemaal ingebouwd zitten.

Ik wil bijvoorbeeld zoiets kopen:
http://www.arcam.co.uk/products,fmj,AV-Amplifiers,AV888.htm
En daar dan nog een een apparaat bij dat DVD/BluRay kan afspelen + meteeen ook wireless muziek kan oppikken van allerhande devices. Als er dan nog iets a la upsampling gedaan kan worden zit het helemaal snor. Maar daar wordt met dus geen woord over gerept.

Of zoiets: http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=493&Title=Azur+650R+7.1+AVR+met+HDMI+1.3c+ontvangst+en+processing
Maar zelfde probleem: iPod docks hebben ze allemaal maar dat is nu juist wat ik niet wil.
Wilhelmus zei…
Die PS3 heeft ook zo'n dwaze vorm... BEstaat er geen PS3 apparaat maar dan zonder de games mogelijkheid maar met een gewone klassieke hifi-vorm?
Pornpaal zei…
nee. Er is nu trouwen die slim-ps3, misschien heeft die een minder dwaze vorm?

Je kan wél GT5 spelen natuurlijk :-)
Dimiman zei…
Idd, de slim PS3 verbruikt amper nog stroom ivm de eerste generatie...
het enige toestel dat alles combineert wat u zoekt is PS3. Bovendien kan je daar ook met VidZone honderduizenden nummers + clips gratis graan streamen en beheren in playlists, pff wie heeft er nu nog audio op zijn harde schijf staan ;)
Wilhelmus zei…
"Idd, de slim PS3 verbruikt amper nog stroom ivm de eerste generatie..."

Euhm, dat ding verbruikt nu 34% minder stroom dan de eerste versie (zie wikipedia) wat natuurlijk nog altijd schabouwelijk veel is als je weet dat de oorsronkelijke PS3 TIEN KEER meer stroom verbruikt dan een DVD/Blu ray speler.

Media op je eigen HD staan hebben is nog altijd nuttig om diverse redenen:

- Wanneer de Belgacom verbinding het weer niet doet
- Om te kopieren naar de HD die ik in de auto gebruik
- Om te kopieren naar andere mobiele apparaten
Dimiman zei…
Het enige toestal dat kan wat jij zoekt is de PS3. Dan moet je niet beginnen zeuren over een hogere stroomrekening van 20 euro per jaar vind ik :) Koop anders iets van Logitech ;)
Wilhelmus zei…
"Het enige toestal dat kan wat jij zoekt is de PS3."

Is dat echt zo? Ik zou dit op zijn minst durven betwijfelen.
Ik kwam bvb zojuist op http://www.linn.co.uk/digital_stream_players
terecht. Geen tijd om dat nu allemaal te bekijken en uiteindelijk telt ook de kwaliteit. Ik zou eens in een recente uitgave van StereoPlay moeten bladeren om wat wijzer te worden. Een ps3 is nu echt het laatste wat ik zou willen om muziek af te spelen (allez na de producten van muizenfabrikanten dan). Uiteraard kan een ps3 wel altijd als toevoeging dienen maar dan zou hij alleen opstaan voor hetgeen niet beter gedaan kan worden door andere apparaten.

"niet beginnen zeuren over een hogere stroomrekening van 20 euro per jaar".

Slechts 20 EUR per jaar? Ik zou dat op zijn minst durven betwijfelen. Bovendien gaat het hem helemaal niet om geld maar om principes. Eerst je huis gaan isoleren om daarna de energie op een andere manier weg te smijten vind ik raar. Ik gebruik ook zoveel mogelijk energiezuinige verlichting en huishoudtoestellen, geen Belgacom/Teleslet bakjes, en schakel apparaten altijd volledig uit.
Dimiman zei…
U bent een oude zeur Wilhelmus, Groen Hoedje was er niks bij ;)
Wilhelmus zei…
Ik stel gewoon wat vragen. Als je het antwoord op die vragen ook niet weet mag je dat gerust toegeven, niks mis mee, dan gebruik ik wel andere bronnen om aan de nodige info te geraken. Maar ik kon toch altijd eens proberen of niet iemand het "off the top of his head" kan uitleggen he.
Dimiman zei…
We did explain Wilhelmus:)
Wilhelmus zei…
Ik heb dan ook goed begrepen dat een PS3 behalve een gameconsole ook een media speler is die draadloze streamers kan ontvangen.

Dirk's uitleg van DLNA en UPnP in de andere topic heeft ook licht gebracht. Ik zal nog eens elders mijn licht opsteken.

Voorlopig vermoed ik nog steeds dat een versterker die AirPlay en/of DLNA ondersteunt voldoende is en de grootste mate van gebruiksgemak bevat. Tenminste voor wat betreft het muziek-gedeelte.
Dimiman zei…
een versterker speelt geen cd's, dvd's, blu-rays of een harde schijf, daar heb je andere apparaten voor nodig, 3 ongeveer :)
Den bottenbreker zei…
Zo is dat idd.
De echte bottenbreker zei…
Ge moet nen TEAC kopen. En daar dan Joe Cocker op spelen, zwaren toebak.
den echte échte bottenbreker zei…
en vergeet ook geen dildonaald te kopen voor uw draaitafel!
Wilhelmus zei…
Ik WIST dat ge dat ging zeggen! :-)
Ik wist dat Bart dat ging antwoorden zei…
ik ook!

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?