Klinkt bekend in de oren



Nummer 1 in de ultratop astemblieft. Niet slecht voor wat ouwe knarren in zwart-wit :-)

Reacties

Wilhelmus zei…
Hm. Zonder geluid is er niet veel aan. Gewoon wat zwart-wit mensen die duidelijk veel lol beleven aan hun instrumenten.
Dimiman zei…
Ja dat staat al aan maand op mijn Facebookpagina, goed op tijd Pornpaal :)
Anoniem zei…
Doelpunt voor oranje.
Dirk Dierickx zei…
Dat is toch typisch, ik kan de aantal dans-nummers nimeer tellen die gebruik maken van zulk oude nummerkes.

waarschijnlijk zijn al die rechten al verlopen op die muziek ofzo, daardoor worden ze natuurlijk aantrekkelijk. enja, waarom niet, zolang het resultaat goed is, kan dat allemaal.

indien je het origineel slechter maakt dan zou je wel een boete moeten betalen vind ik. ik kijk dan naar eric prydz met 'the wall' of madona met haar abba mislukking en zelfs coldplay met hun kraftwerkverneuksels.
Wilhelmus zei…
De rechten verlopen dat denk ik niet. Hadden ze die juist niet langer gemaakt (van 30 jaar naar 70 jaar na overlijden van de auteur)? De platenmaatschappijen hadden nog wat geld nodig nu ze zo te lijden hebben onder illegaal kopieren en downloaden etc.

Nu is dat natuurlijk wel een heel complexe materie maar voor zover ik weet voorziet de wet expliciet dat er geen sprake kan zijn van plagiaat ingeval van een parodie, hetgeen bij dit nummer en tevens het "doelpunt voor oranje" en zoveel anderen wel gezegd kan worden. Madonna (haar platenfirma) zal dan wel weer rijk genoeg wezen om de rechten te betalen en wie krafwerk verneukt zou moeten gevierendeeld worden tijdens Eurosong for kids.
Wilhelmus zei…
Ah ja, ik herinner mij een paar jaar geleden die hele trits nummers waarbij ze Bob Marley zijn stem op een dance-beat gezet hebben, "sun is shining" ofzoiets en nog een hoop andere. Hadden Dimi en Frank trouwens ook ooit eens geen hardcore nummer gemaakt met het deuntje van Laurel en Hardy? ;)

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?