Want

Reacties

Dimiman zei…
Ook Wilhelmus is duidelijk gevoelig voor marketing :)

Wat zou je er mee doen? Scheetgeluiden op straat laten weerklinken, doen alsof je een aansteker bijhebt of Mr.T zinnetjes laten zeggen?
Wilhelmus zei…
Scheetgeluiden op straat laten weerklinken kan mijn aars ook en door Laurence Tureaud ingesproken zinnetjes herhalen is eerder iets wat bij UW gadgets past ;)

Maar om op uw vraag te antwoorden:
1. telefoneren
2. SMS-en
3. Mobiel surfen en e-mailen
4. Agenda bijhouden
5. Foto's en filmpjes maken op gelegenheden waarop de DSLR thuis ligt.
6. de GPS gebruiken in combinatie met Google maps navigatie bij alle vervoersmodi uitgezonderd eigen auto, (zoals te voet, per fiets, op vakantie,...)

Ik kan de vraag ook omkeren, waarom zou je het niet kopen?
Ja bovenstaande dingen kun je met om het even welke andere smartphone ook, behalve dan dat dit een goed ontworpen product is:
- minimalistisch en slank design: check!
- deftige touchscreen ZONDER stylus: check!
- gebruiksvriendelijke en intuitief te gebruiken software: check!
- out-of-the-box en snappy werkend geintegeerd geheel: check!

Hardware specs spelen geen rol. Snapdragon, ARM, Cortex-core en Gigahertzen zijn irrelevant. Waar het om gaat is hoe goed hetgeen je ermee kunt doen werkt. En daarin excelleert deze foon.

En dan komen we bij de prijs. Premium-producten kosten nu eenmaal meer dan slordige producten. Dat is zo voor kledij, trostomaten, auto's, TV-toestellen, producten voor gelaatsverzorging en dus ook voor telefoons.

Geen reden om alleen in het geval van telefoons krenterig te beginnen doen.

En dan komen we tot de kern van de zaak: marketing. Je kunt het success van deze en voorgaande iPhone producten afschilderen als marketing success, maar dan alleen als je faalt om in te zien waar het premium-aspect van deze producten ligt. Goede marketing zou erin slagen om premium-prijzen te vragen voor mediokere (is dat een nederlands woord?) producten. Dit is een premium-prijs voor een premium product. Het premium-aspect van dit product ligt hem in het feit dat:

HETGEEN je ermee KUNT doen, doet het EXCELLENT.
Pornpaal zei…
Mooi gezegd. Ikzelf kan met een smarfoon niets doen en vekwansel mijn geld liever aan Vegas. Twee redenen voo mij om hem niet te kopen.
Wilhelmus zei…
Ook mooi gezegd maar... Al generaties lang, vele duizenden jaren, heeft de mensheid zonder GSM overleefd. Dus hebben we dat nu ook niet nodig. Maar eens je het hebt is het wel handig natuurlijk! Een voor een smartphone, hetgeen gewoon een GSM met een GPS en wat zakcomputermogelijkheden is, geldt hetzelfde: niet nodig maar wel handig eens je het hebt en eraan verslaafd bent.

Ik heb gezegd.
En wens u een fijn weekend.
dirk zei…
huem, enkel dat android sneller ontwikkeld, alles kan wat een iphone kan en meer, je de keuze hebt tussen x fabrikanten en dus een gsm kan kiezen die de features heeft die voor u belangrijk zijn, gebruiksvriendelijk is (het is een andere interface, natuurlijk, maar _wel_ gebruiksvriendelijk).

GEEN developer/market restricties, GEEN gebruiker restricties - volledig open en VRIJ!

alleen al die 3 laatste zouden reden genoeg moeten zijn om android te verkiezen boven iphone. veel iphone fans hier op werk twijfelen sterk om niet naar een android toestel over te stappen.

deze week nog iemand een htc legens aangeschaft, prachtig toestel.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?