Appel good busy

Zeg wat je wilt, maar dit is weer een sterk staaltje van product design.

Dit is een ganse computer:

















Alles wat overbodig is, is weggelaten. Wat overblijft is het essentiele. Geen overbodige randjes, knopjes, klepjes, naden, LEDjes, roostertjes, kleuren, opschriften,...

















En het beste van al? Het kost (hier in ons veel te dure apenland) niet meer dan een GSM van dezelfde fabrikant :-)

Bij Appel zijn ze good busy.

(WANT!)

Reacties

Wodan De Smedt zei…
Geen klavier en geen monitor? Prijs is dan 600 euro?
Wilhelmus zei…
800 voor de simpele versie (2.4 GHz / 2 MB), 1150 voor de duurder versie met Snow Leopard Server (2.66 GHz / 4 MB). Uiteraard zelf te customizen met meer geheugen, etc.
Een 24" LED cinema kost 850. Maar om het even welk desftig scherm dat je al had staan kan natuurlijk ook dienen. Wireless toetsenbord en muis kosten 100 EUR. Voor de overbodige B&W MM-1 speakers is het 500 EUR.
Dimiman zei…
Wat een afzetterij allemaal zeg. :)
Wilhelmus zei…
Afzetterij want?

Want een PC met gelijkaardige specs kost minder? Is natuurlijk geen argument. Snow Leopard heeft niet veel nodig om vlot te draaien. Een PC daarentegen mag je nog volstouwen met geheugen, SSDs en quad-core CPUs tot je erbij neervalt. HET STARTMENUKE VAN WINDOWS BLIJFT NOG ALTIJD SECONDEN LANG HAPEREN ALS EEN APPLICATIE MET IETS BEZIG IS!!!

En ja daarvoor kun je Windows vervangen door iets Linux achtigs, maar dan heb je weer geen out-of-the-box werkend geheel en soepeer je je vrije tijd op aan het zoeken naar gepaste drivers, software etc, hetgeen leuk is als dat je hobby is, maar hetgeen niet leuk is als je gewoon wilt mailen, surfen, RAW conversie doen, photoshop,...

En ge moet niet zeggen dat het niet waar is want dan zal IK u zeggen dat het WEL waar is!



"Einde!" Ah nee, "wordt vervolgd!"
Dimiman zei…
Veel te duur voor wat het is Wilhelmus en dat crasht evenveel :)
Wilhelmus zei…
Crashen? Pre-emptive multitask OSen crashen toch niet? Zelfs Windows NT crasht amper. Het loopt wel eens vast als je je PC langer dan 7 dagen laat opstaan, maar echt crashen? Wat natuurlijk wel crasht zijn de stuntelige applicaties die je er bovenop draait en de bedenkelijke hardwaredrivers, geschreven in Chinese sweatshops ;)

En al dat gezeur over de prijs daar wordt ik toch zo moe van... Kwaliteit kost nu eenmaal. Of je vind dat dat het premium waard is dat bepaal je zelf.

Ik heb gezegd!
Pornpaal zei…
Ik spreek uit andermans(en) ervaring, dat spul crasht evenveel als een PC. En ik moet zeggen dat onze overgebruikte 100% witte producten PC's met windows XP in onze winkel lang en goe dfunctioneren. En als ik een degelijke MAC wil kopen, kost dat evenveel als mijn hele PC-wagenpark, dus laat ik het maar. idd, Mac + MAc software zal iets beter werken dan PC met windows en 3rd party software, maar voor wat wij er hier moeten mee doen weegt de meerkost niet op tegen de betere kwaliteit.
Pornpaal zei…
Waar is trouwens onze Portie gemengd hoofding heel? Ik eis Salami & kaas!
Pornpaal zei…
Heb in Vegas wat op die Ipad zitten tokkelen. Oversized Iphone of downsized mac, ik ziet er het nut niet van in.
Wilhelmus zei…
Onze header is per ongeluk verdwenen! Wie zin heeft mag een nieuwe ontwerpen.

Crasht evenveel? As in 0 keer per dag? Want zo vaak crasht mijn PC die 24/7 draait en 1x per week een reboot krijgt. Waarop gedebugged wordt, onafgewerkte programma's vol memory leaks draaien...

Bovendien wie spreekt er hier over crashen? Ik heb toch nooit gezegd: kijk dit is een computer die niet crasht??? Ik heb alleen gezegd dat dit fraai ontworpen is!

En een degelijke Mac kost MEER dan uw PC park! Kijk maar eens wat een Pac Pro kost...

Zolang je de iPad als een oversized iPhone of undersized laptop blijft bekijken is het inderdaad... een nutteloos ding. Maar het is een volledig nieuw apparaat, het is geen computer. Het is een ding om je e-mail mee te lezen, om online de gazet te lezen, rap het weerbericht te checken etc. Daarvoor wil je niet iedere keer een ganse computer booten. Niet dat ik dat zelf ga aanschaffen, maar beweren dat er geen markt voor is, dat dit nutteloos is voor iedereen is wel erg overdreven. Dat zeiden ze ook van de iPhone. Sony Ericsson en Nokia lachtten Apple uit toen ze met een telefoon op de proppen kwamen. Ondertussen zijn van de iPhone 4 al 600.000 stuks ge-pre-orderen op 1 dag! De marges van voorgenoemde fabrikanten dalen jaar na jaar. Het enige wat ze kunnen bedenken zijn halfbakken iPhone namaakjes. En dat terwijl de beurswaarde van Apple die van Microsoft overstijgt. Het moet plezant zijn Steven Jobs te heten.

En ge moet niet zeggen dat het niet waar is want dan ga ik u zeggen dat het WEL waar is!
Wilhelmus zei…
Mac Pro

en

ge-pre-ordered

en

Steve Jobs
Wilhelmus zei…
En het is WEL waar!
Dimiman zei…
Veel te duur, veel te elitair :)
En heb 2 jaar MAC-ervaring met professionele montagesoftware achter de rug. MAC draaide 6 uur per dag en crashte gemiddeld 3 keer per dag :)

Geef mij maar 2 PC's en 1 laptop ipv een MAC zonder scherm :)
Wilhelmus zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Wilhelmus zei…
Of: geef mij maar een simlock vrije iPhone 4 ipv een MAC mini zonder scherm.

Of: geef mij maar 2399 EUR ipv een MAC mini zonder scherm.

Of: geef mij maar een zitmaaier ipv een MAC mini zonder scherm.

Of: geef mij maar gewoon alles tesamen!

Kijk, van een CASIO horloge kun je even goed (of nog beter) het uur aflezen dan van een zwitsers horloge. En het is nog beter bestand tegen externe invloeden ook. Dat neemt nog altijd niet weg dat het gemiddelde zwitsers horloge mooier, esthetischer, zorgvuldiger afgewerkt, plezanter om dragen etc is. Is dat dan ook elitair? En ik heb het hier niet over Rolexen he!

Ps.: Ik heb zelf ook een cheap-ass CASIO. En lelijk dat dat ding is, bah! Maar ik weet wel dat het 13u48 is.
dirk zei…
ik ben zelf geen apple fan, zeker niet van hun mobile-lijn, dat is gewoon weerzienwekkend met al hun policies en gebruikersvrijheden wurgende market toestanden. hun 'pc' lijn daarentegen, en macosx daar kan ik weinig slechts over vertellen. het is alvast veel opener dan windows, met heel veel open source componenten en ze geven ook veel terug aan de oss community (cups, grand central, ...) het enige dat gesloten blijft zijn hun interface stukken. lijkt wel alsof het twee extremen zijn in dezelfde firma.

maar bart heeft wel gelijk. kwa resources komt macosx in de buurt van linux. je hebt dus kwasi de helft nodig dan op windows om hetzelfde 'gevoel' van performantie te hebben (is natuurlijk niet altijd zo, maar gemiddelkd klopt dit wel).

linux blijft wel mijn voorkeur houden, en dan ben ik het weer niet eens met bart, want die tijd dat je moet zitten prutsen met 'drivers' of dat het geen geheel vormt. een huidige linux distro komt met meer HW support, meer tools & software en integratie dan windows 7 - out-of-the-box! is er hardware dat niet werkt? tuurlijk, maar dat heb je dan in macos ook, of zelfs op windows (mac of linux hw zal ook niet werken op windows).

windows is gewoon een verschrikking, het is zogezegd een gebruiksvriendelijk systeem, maar dat is alles behalve zo. jan met de pet heeft geen enkele kans om te overleven en zal zijn windows systeem in de kortste keren om zeep helpen, en daarvoor moet die nog niets speciaals doen, aansluiten op een netwerk, surfen op internet *BAM BAM BAM* tis naar de klote. je moet een windows-PRO zijn om dat ding naar behoren te laten werken en het ook in werkende status te houden.
kom niet af met te zeggen dat uw eigen windows deftig werkt (alleen van bart durf ik dat aannemen) al de rest, je denkt dat je windows nog puur is, zekerheid heb je niet tenzij je een hoop tools zit te draaien die zoveel checks uitvoeren op je systeem dat de boel tot de helft vertraagd.

maar het ging over de hw eigenlijk. en dat is wel goed spul hoor. ik heb zelf een vorige generatie mac-mini. dat is een prachtig toestelleke. superstil, superlaag verbruik, je kan er ALLE os'en op draaien die iets te betekenen hebben (linux, macosx, *bsd, solaris, ahja en ook windows :S ). eigenlijk het ultieme pc'ke voor een geek :D en uiteindelijk is die niet zo duur. een white box pc is goedkoper, maar die ga je _nooit_ aan zo een afwerking kunnen hebben.

voor de rest sluit je standaard pc hw aan; pc keyb, eender welk scherm, een muis met zoveel knoppen dat ge maar zelf wil. uitbreiden is ook gewoon standard hw, en moet je zeker niet zelf voor bij apple langs gaan (tenzij ge niet zelf niet durft doen :D ).

verder heb ik ook niets van apple hoor. mijn laptop is een acer, mijn netbook een asus, mijn ereader een sony, mijn gsm een samsung-android. enkel dus mijn desktop is een mac mini. en uiteraard, alles met linux op :)
Pornpaal zei…
Jawel, Windows werkt wel, vooral de XP. Uiteraard gaat het ietkes trager als je er al een paar jaar mee werkt (zoals ikke), maar ik ben er nog steeds heppy mee. Voor die paar seconden dat een Mac sneller zou gaan, heb ik geen 1000 euro extra over.

Iphone interesseert me zowieoz geen bal, aangezien ik met een GSM wil bellen en soms SMSen. Al de rest kan me gestolen worden. Daarnaast moeten ook de Mac-fans toegeven dan je voor een Iphone 50% meer betaald dan voor een soortgelijk apparaat van een ander merk. Je betaald gewoon voor dat appeltje dat erop staat. Ik zeg niet dat het slecht is, maar dat de hype en marketing gewoon bij in de prijs zitten. Zoals bvb een Macdonalds of een Lamborghini ook very overpriced zijn...
dirk zei…
tuurlijk betaal je design, maar dat is altijd.

je kan misschien happy zijn met je xp, maar windows is gewoon een onverantwoord OS. in feite moesten ze dat verbieden om daarmee een connectie te maken op het internet.
Wilhelmus zei…
Ja, het design betaal je mee. Maar beweren dat het ALLEEN design is is falen om in te zien waar de meerwaarde hem juist zit.

Ten eerste is het logisch dat design geld kost. Waarom zou een top-designer gratis moeten werken misschien?

Ten tweede: de hardware van de iPhone daar heb ik het eigenlijk nog niet zo fel over. Wat vooral goed ineen zit is het OS. De gesloten dingen dat zie ik idd als een probleem, maar je mag niet focussen op wat je NIET kunt met het OS, maar wel op de kwaliteit van hetgeen je er WEL mee kunt.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?