Nutteloze keukenrommel...
Fopcadeaus krijgen is één ding, ze op nuttige wijze gebruiken is een andere kwestie. Ziehier een schitterend fotoverslag annex handleiding van mijn culinaire ervaringen met de Gun Egg Fryer.
Van links boven te beginnen: laat de pan voldoende opwarmen en plaats vervolgens de roestvrij stalen revolver in een badje van gesmolten boter. Let er vooral op dat het handvat met de zwarte plastic bol omhoog geklapt staat, zodat u uw vingers niet verbrandt bij het verwijderen van het keukenwapen achteraf. Breek vervolgens zorgvuldig een eitje boven de revolver en aanschouw hoe de slijmerige massa er netjes onderuit begint te lopen. Laat even bakken en voeg naar believen zeezout en vers gemalen peper toe. Plak het eitje met revolver en al op een net wit bord en neem de Egg Fryer uiterst voorzichtig weg. Geniet van uw zopas gecreëerde misbaksel!
Met dank aan de heer Gijssens voor het ter beschikking stellen van de nodige attributen.
Reacties
1. uw pan is te klein. Daardoor ligt het wat omhoog waardoor het ei inderdoor het pistool loopt.
2. Op de foto moeilijk te zien maar het lijkt erop dat die bodem van die pan niet vlak is.
3. Ge moet denk ik ook wat minder vetstof gebruiken, dat zorgt ervoor dat het ei teveel uitloopt.
Al bij al toch nog een geslaagd pistool-ei als je het mij vraagt :)
1)de pan is mss nét iets te klein, maar de revolver paste er nét in.
2)deze gloednieuwe Tefalpan is zo vlak als het taalgebruik van Yves Leterme. Het probleem is dat het pistool aan de onderkant niet vlak is maar hobbel-de-bobbel staat. Bovendien beweegt het metaal het opwarmen, niet echt vuurvast dat ding :)
3) idd de vetstof was voorzien op een sappige omelet met 3 eieren, maar achteraf bekeken past er maar 1 ei in de revolver...
Binnenkort een nieuwe poging... hou dit blog in de gaten...
Probeer eens met een andere, grotere pan.
En oefening baart kunst. ;)
(ik ga vlug een patent aanvragen).