Nutteloze keukenrommel...

Fopcadeaus krijgen is één ding, ze op nuttige wijze gebruiken is een andere kwestie. Ziehier een schitterend fotoverslag annex handleiding van mijn culinaire ervaringen met de Gun Egg Fryer.

Van links boven te beginnen: laat de pan voldoende opwarmen en plaats vervolgens de roestvrij stalen revolver in een badje van gesmolten boter. Let er vooral op dat het handvat met de zwarte plastic bol omhoog geklapt staat, zodat u uw vingers niet verbrandt bij het verwijderen van het keukenwapen achteraf. Breek vervolgens zorgvuldig een eitje boven de revolver en aanschouw hoe de slijmerige massa er netjes onderuit begint te lopen. Laat even bakken en voeg naar believen zeezout en vers gemalen peper toe. Plak het eitje met revolver en al op een net wit bord en neem de Egg Fryer uiterst voorzichtig weg. Geniet van uw zopas gecreëerde misbaksel!

Met dank aan de heer Gijssens voor het ter beschikking stellen van de nodige attributen.


Reacties

Pornpaal zei…
Geniaal, fantastisch, wat een fenomenaal cadeau!
Wilhelmus zei…
Ik zie zo al wat het probleem is:

1. uw pan is te klein. Daardoor ligt het wat omhoog waardoor het ei inderdoor het pistool loopt.
2. Op de foto moeilijk te zien maar het lijkt erop dat die bodem van die pan niet vlak is.
3. Ge moet denk ik ook wat minder vetstof gebruiken, dat zorgt ervoor dat het ei teveel uitloopt.

Al bij al toch nog een geslaagd pistool-ei als je het mij vraagt :)
Dimiman zei…
Hola pola:

1)de pan is mss nét iets te klein, maar de revolver paste er nét in.

2)deze gloednieuwe Tefalpan is zo vlak als het taalgebruik van Yves Leterme. Het probleem is dat het pistool aan de onderkant niet vlak is maar hobbel-de-bobbel staat. Bovendien beweegt het metaal het opwarmen, niet echt vuurvast dat ding :)

3) idd de vetstof was voorzien op een sappige omelet met 3 eieren, maar achteraf bekeken past er maar 1 ei in de revolver...

Binnenkort een nieuwe poging... hou dit blog in de gaten...
Wilhelmus zei…
Ik denk echt dat uw pan te klein is hoor. Je ziet zo op de foto dat er onder de schaduw een lichtrand zit. M.a.w. het licht ijnt eronder door, dus sluit het niet nauw genoeg aan op de pan. Je ziet aan de linkeronderkant (aan de kolf als het ware) dat het op de zijkant van de pan ligt, en hetzelfde geldt voor de rechterkant, het uiteinde van loop.
Probeer eens met een andere, grotere pan.

En oefening baart kunst. ;)
Dimiman zei…
Zeker, bij een volgende poging neem ik een iets grotere pan, maar dat doet niets aan de revolver zelf die ook op een vlakke tafel 'licht' doorlaat wegens niet hermetisch of recht :) En zoals gezegd, dat metaal beweegt bij opwarming...
Wilhelmus zei…
Eingelijk zou dat pistool zelf een bak-bodem moeten hebben die je los kunt doen van de rand, een beetje zoals een taart-vorm.

(ik ga vlug een patent aanvragen).

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?