Autosjow in Vegas

Er waren een 300-tal karren, maar ik blog enkel degene die ik zelf best stoer vind

Ja! de Starsky & Hutch car!








Reacties

Dimiman zei…
Muscle cars rule!
Dirk Dierickx zei…
ja, Japanse Muscle Cars toch... ;)
Dimiman zei…
het design van die Amerikaanse bakken is toch fenomenaal :) Ik zou er ene kopen gewoon om naar te kijken, rijden moet dat ding niet doen :)
Wilhelmus zei…
De gustibus et coloribus non disputandem est maar we doen het toch. De middelste auto's laten mij volledig koud. De eerste (Camaro) en de laatste (Pontiac Trans Am) zijn wel classics. Over een 'fenomenaal design' te spreken gaat mij voor deze 2 auto's zelfs wat ver. Het is typisch, niet fenomenaal.

Fenomenaal design = Porsche 911. Eenvoudig, tijdloos, klassiek, sportief, terughoudend,...

Een amerikaanse wagen is eerder het tegenovergestelde: imposant, overdreven, opvallend,...
Dimiman zei…
De middelste stralen voor mij veel meer karakter uit en nemen u zo terug naar de jaren 70 en 80, die andere hebben dat niet vind ik en laten mij dus koud. Zal wel te maken hebben met Starsky & Hutch, Dukes of Hazzard, Smokey & The Bandit, The Blues Brothers, The A-Team etc uit mijn jeugd, die bol stonden van dergelijke voertuigen :)
Anoniem zei…
Natuurlijk nemen de Camaro en de Trans Am u niet terug naar de jaren 70 en 80. Het zijn namelijk auto's uit de nineties.
Dimiman zei…
Auto's uit de jaren negentig zuigen! :) Ik heb er zelf één maar kom...
Dirk Dierickx zei…
in tegendeel, ik denk dat de jaren 90 autos (europa & japan dan, de US heeft nog geen enkele goeie periode gehad) net de fijnste zijn van de hoop.

de motoren krachtig, het gewicht laag en de auto moet echt bestuurd worden ipv alle brol zever @1#$!@$@# ze tegenwoordig op/in autos steken. ze zien er meestal ook wel agri uit, terwijl er meer esthetisch design de voorrang krijgt.

hatelijkste trend van de moment -> electronische handremknopjes!

wie zat daarop te wachten?! handrem is geweldig, ik ga ni beweren dat ge elke bocht met uwen handrem moet pakken, maar er zijn meer gebruiken dan enkel na het parkeren.

ik geef bart hier weer gelijk, als ik aan klassiekers denk dan gaan er bij mij geen amerikanen op de lijst staan. en ik heb A-team en Knight Rider ook platgekeken in mijn jonge jaren.

Die amerikaanse muscle cars, daar is ook geen kunst aan. v8/10/12 in een auto proppen en ja, dat zal wel vooruit gaan (moet al hard uw best doen om dat te verkloten). tot ze eens naast een japanse/eu muscle car staan en afgedroogd worden door een 2l turbo ofzo :P
Dimiman zei…
Het gaat het puur over de vormgeving van het koetswerk, de inhoud mag dan nog op niks trekken. Esthetisch vind ik dat knappe bakken. Opvallend en rauw :)
Dirk Dierickx zei…
ieder zijn visie over schoonheid natuurlijk. en voor auto's verschilt de smaak bij de man net zo hard als over mooie vrouwen ;)
Dimiman zei…
Vrouwen en auto's hebben niks met mekaar te maken, maar I catch your drift...
Pornpaal zei…
Voor sommige mensen zijn auto's en vrouwen hetzelfde. Maar wat auto's betreft ben ik ook helemaal weg van (sommige) muscle cars en (sommige) 4x4 bakken. Yeah baby! Ook bij de moderne US muscle car zijn er nu nog toffe dingen...
Ieder 't zijn.
Wilhelmus zei…
Ben nu ook "gezegend" met een electronisch handremknopje. De voordelend die ik daarvan zie zijn:
- esthetisch (zo'n knopje neemt nu eenmaal minder plek in)
- je hoeft het niet af te zetten.

Maar gelukkig moet je hem wel zelf opzetten want in optie verlies je ook die mogelijkheid en krijg je een omgekeerd (override) knopje voor het geval je de handrem eens NIET wil opzetten bij het parkeren (bvb bij vriesweer).

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?