Watchmen

Bart deed zaterdag het onmogelijke, hij lokte Londy uit zijn kerker. Gevolg : 3 Paulen spraken af onder het Atomium om een cinemaatje mee te pikken. Wel spijtig dat ze net op dat moment de "lights out" campagne (licht van de bollen én de parking 1 uur uit als protest tegen de global warming ofzo) deden, zodat mekaar vinden iets moeilijk er werd :-) Na een quick Quick waren we er klaar voor.

Het triumviraat is het erover eens dat deze film zeer de moeite is. Verwacht geen pur-sang superhelden flick alla spiderman, batman of superman. Dit gaat een stuk verder. De schrijver van dit verhaal heeft hier lang over nagedacht. En véél drugs genomen :-)

Spetterende special effects, af en toe wat bruut spludder-geweld, hier en daar een wits of een vleugje romantiek en zo slagen ze erin je meer dan 2,5 uur bezig te houden. Zo'n film die nog een tijdje blijft hangen als je de zaal verlaat.

Doctor Manhattan. Heeft een huid probleem. And then some...

Stukken van het verhaal flashen een paar decennia back, vandaar de retro costuumkes.

Schone vrouwen in latexpakjes, daar kunnen we niet tegen zijn. Mooie laarzen ook.


Meet my friend : PAIN!

The comdian. Sterft al meteen. Is geen spoiler, is de trialer :-)


Allez, uw ticket moest al gekocht zijn!

Reacties

Wilhelmus zei…
Je moet Dr Manhattan (Jon voor de vrienden) toch wel in 1 ding bewonderen. Hij kan om het even welke materie (incl zichzelf) om het even hoe manipuleren door er gewoon maar aan te denken, en toch kiest hij ervoor om doodleuk in zijn blote flikker rond te lopen. RESPECT! ;)

Waar de film wel eigenaardig in is: enerzijds is het complete fictie tot en met maar dan speelt er wel een (ook al is het een wat karikaturale versie van) president Nixon mee, en is het thema een soort koude oorlog tussen de Amis en de Russen hetgeen uit de jaren 60-70 realiteit komt of er toch op gebaseerd is. Het mag dan wel comic-style zijn maar het is dus idd niet te vergelijken met spiderman en consoorten. Comic-style maar dan voor volwassenen zeg maar.

Maar, als je de mogelijkheden hebt gelijk Joh die heeft zou de slimste mens op aarde toch ook moeten beseffen dat er een creatievere manier te bedenken moet vallen dat miljoenen mensen de dood in te jagen om de koude oorlog te doen stoppen, toch? Maar dan heb je geen zo'n entertainende film natuurlijk.

De scene in de gevangenis met de dwerg is de plezantste :-)
Dimiman zei…
Als iemand de graphic novel van Watchmen eens wil lezen, ik heb hem hier liggen :)

Regisseur Zack Snyder doet dat goed! Na zijn stijlvolle remake van Dawn of the Dead en onlangs nog "300" (van Sin City-dude Frank Miller), levert hij met Watchmen alweer een karikaturale, maar uiterest volwassen (en met het nodige drama doorspekte) film af, en die hebben jullie gezien: proficiat! :)
Wilhelmus zei…
Oh ja, sorry. Zeg nooit comic (en al helemaal niet 'strip') tegen een graphics novel :)

Dacht dat watchmen een hele serie was, niet gewoon 1 boek?
Dimiman zei…
Watchmen bestaat uit 12 'delen', die zitten allemaal als een afzonderlijk hoofdstuk in de complete graphic novel. Een graphic novel doet een beetje het tegenovergestelde van een (kinder)boek waarbij tekst afgewisseld wordt met illustraties (in de graphic novel worden illustraties in vergelijkbare verhoudingen afgewisseld met pagina's tekst). Culurele educatie voor Bart :)
Wilhelmus zei…
Zeg ook nooit 'strip' tegen een album(*).

Zie album: "Het Mini Mierennest" ;)

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?