Ik heb een boot, haar naam is Anna, Anna is de boot

Nee, natuurlijk heb ik zelf geen boot, maar Nele haar broer heeft een restaurant op het water. Blijkbaar moeten watervoertuigeigenaars ook naa de keuring (eens om de 10 jaar), en toen dat gebeurde zijn we is gaan kijken.

Bootje op de brug, eerst staat de brug in het water, moet je voorzichtig je boot in dit gevaarte parkeren en dan wordt het zo uit het water getrokken.

Oppassen voor dansende mensen, de wals is een heel gevaarlijke dans.

Ankers, altijd handig.
Ventilators zorgen voor verfrissing tijdens warme dagen.

De buitenkant van het schip is bewerkt met een bepaalde soort peklaag. Tijdens de controle moet dit erafgehaald worden, dit door behulp van water onder belachelijk veel druk. Het verschil is duidelijk. Eens de keuring voorbij, wordt er een nieuwe peklaag aangebracht.

Detail van buitenkant zonder peklaag.

De onderkant van de boot en het dragende frame.

De rechterkant van de brug, linkse kant is ongeveer hetzelfde.

Alle eendjes zwemmen in het water, falderalderiere.

De kettingen die gebruikt worden om een schip of boot uit het water te trekken. Voordien ook gezien als halsketting van Mr.T.

Gelukkig weet ik wel wat over boten, dus er was geen enkel probleem.


Pasop! Het beweegt! Zo, dat was weer een fijne uitstap.

Reacties

Pornpaal zei…
Restaurant op het water? Hm, dan moeten we daar eens gaan eten :-)

Doet me denken aan de pannekoekenboot.

Hmmm Pannekoeken...
Wilhelmus zei…
Coole post.

Restaurant op water is een fijn concept. Vaart die dan ook rond tijdens het eten? Op woeste wateren moet dat wel niet simpel zijn dan om het eten binnen te houden ;)
Anoniem zei…
@Wilhelmus: als dessert krijgt ge dan een kotszakje en dan kunt ge een uur later weer opnieuw beginnen met een voorgerecht ;)

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?