Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?
Om ons smaak-experiment goed uit te voeren installeerde we een Zwan-hotdog-kraam op de markt in Halle. Daar deelde we gratis hotdogs uit, maar de voorbijgangers moesten hem wel eerst vertellen wat ze nu het lekkerst vonden: de Frankfurter worst of de Weense worst. Zo konden we meteen noteren welk van de twee het populairste werd bevonden. Met een stevig velletje, en goed gezouten De Frankfurter zou knapperiger zijn, omdat die een steviger velletje heeft. Hij zou ook meer gezouten zijn dan de Weense variant. Eén vrouw uit Halle deed alvast haar uiterste best om ons geschikt advies te geven: ze at vier exemplaren na elkaar op. Einduitslag Na twee uur maakte we de einduitslag bekend: 56 procent van de bevolking verkoos de Weense worst boven de Frankfurter worst. En dat is erg vreemd, vertelde Zwan-verkoper Wouter aan ons, want er is geen enkel verschil in smaak tussen de twee! Er is enkel een lengteverschil: De Frankfurter worst is immers 13 centimeter, en de Weense 10. 'Hoe komt ...
Reacties
- De houten balken en de kepers moeten ingesmeerd en ge-injecteerd worden met Xylamon, een giftig product dat bedoeld is tegen houtworm, schimmel en rot.
- wat je rechts in beeld ziet liggen, gedeeltelijk onder dat groene zeil is allemaal isolatiematreiaal. Dat moet nog allemaal tegen het plafond.
- Dan moet er een dampscherm worden aangebracht.
- Alle kieren moeten worden afgeplakt.
- Het plafond moet worden afgewerkt met Gyproc, Knaufplaten oid.
- Er moet electriciteit, verwarming en verlichting voorzien worden.
- De muren moeten bezet worden
- De vloer met opgeschuurd en vernist worden, of vervangen.
- Er moet een deftige trap komen
Dus voorlopig nog genoeg werk.
Om balken af te schuren vind je zelfs geen stielman. Die zullen al rap voorstellen om de balken onder de gyproc te steken, presto klaar in orde. En om de gyproc te laten aanbrengen en de pleisterwerken te doen en een trap te laten plaatsen gaan we wel degelijk een stielman moeten laten aandraven.
Dingen zelf doen is niet alleen goedkoper, het geeft ook meer voldoening. En vergeet niet: wat je zelf doet, doe je meestal beter!
En dat is echt zo.
Isolatiepremie daarentegen staat los van het inkomen, maar is sinds kort wel degelijk ook van toepassing op werken die je zelf uitvoert. Je krijgt dan de premie op basis van de materialen die je koopt.
Energiepremie is op basis van m2.
Als je 2 stielmannen inhuurt dan is het werk inderdaad sneller gedaan, maar waar is de trots dan? Hoe kun je nu trots zijn op werk dat je zelf niet gedaan hebt? En inderdaad, eens zelf de handen uit de mouwen steken is zeker plezant, anders zou ik het ook niet doen. Het is zweten en zwoegen, maanden lang maar het is wel plezant. Het geld dat je ermee uitspaart kun je bvb steken in duurdere materialen.
Wel ken ik een systeem van een soort product dat tegen het dak gespoten wordt. Dit product is geen schuim maar bestaat voornamelijk uit papier. Het voordeel daarvan is dat er onmogelijk kieren kunnen blijven bestaan, maar daarvoor moet je wel een getimmerd onderdak hebben, anders spuit je de pannen er gewoon van af ;)