Voor en tijdens

voor:

 

DSC_5495

 

tijdens:

DSC_5509

 

voor de na-foto is het nog een jaar of 10 wachten.

Reacties

Pornpaal zei…
Waarom? Wat moet er dan nog gebeuren? Is toch goed zo? Een zetel of twee, een salotafel en een TV en je hebt een mooie, gezellige living!
Dirk Dierickx zei…
kom van dat dak af, waarschuw je nimeer...
Wilhelmus zei…
- De houten balken moeten verder afgeschuurd worden. Ik heb er een gans weekend aan besteed en ben nog maar 15 a 20% klaar.
- De houten balken en de kepers moeten ingesmeerd en ge-injecteerd worden met Xylamon, een giftig product dat bedoeld is tegen houtworm, schimmel en rot.
- wat je rechts in beeld ziet liggen, gedeeltelijk onder dat groene zeil is allemaal isolatiematreiaal. Dat moet nog allemaal tegen het plafond.
- Dan moet er een dampscherm worden aangebracht.
- Alle kieren moeten worden afgeplakt.
- Het plafond moet worden afgewerkt met Gyproc, Knaufplaten oid.
- Er moet electriciteit, verwarming en verlichting voorzien worden.
- De muren moeten bezet worden
- De vloer met opgeschuurd en vernist worden, of vervangen.
- Er moet een deftige trap komen

Dus voorlopig nog genoeg werk.
Pornpaal zei…
Allemaal overdreven. Een zeten en een TV en klaar :-)
Dimiman zei…
Al die moeite en dan te bedenken dat 2 stielmannen dat varkentje op enkele dagen wassen... presto, klaar en in orde :)
Wilhelmus zei…
Kuch. Twee stielmannen hebben al meer dan 1 dag nodig gehad alleen al om de kepers op te hogen. Het aanbrengen van isolatie is tijdrovend omdat iedere lap op maat moet uitgesneden worden (de kepers lopen nergens recht). Dat is voor een stielman niet anders. Zelf schatten ze 2 dagen met 2 man. Dan moet je weten dat het uurloon van een dakwerker veel hoger ligt dan een klusjesman. En geloof het of niet, maar klusjesmannen die isloatie aanbrengen dat is vragen om problemen.
Om balken af te schuren vind je zelfs geen stielman. Die zullen al rap voorstellen om de balken onder de gyproc te steken, presto klaar in orde. En om de gyproc te laten aanbrengen en de pleisterwerken te doen en een trap te laten plaatsen gaan we wel degelijk een stielman moeten laten aandraven.

Dingen zelf doen is niet alleen goedkoper, het geeft ook meer voldoening. En vergeet niet: wat je zelf doet, doe je meestal beter!
En dat is echt zo.
Dimiman zei…
Maar geen renovatiepremie voor de arbeid en investeringen die je zelf doet jammer genoeg... Ik zou 2 stielmannen boeken, op een kleine week is dat klaar, als je dat alleen moet doen ben je al gauw enkele maanden bezig en heb je nog amper vrije tijd, tenzij je dat een ontspannende hobby vindt, dat is iets anders natuurlijk. Ik weet alleszins wel leukere activiteiten voor mezelf :)
Wilhelmus zei…
Renovatiepremie: De Vlaamse renovatiepremie is voorbehouden voor mensen uit een lage inkomenscategorie. Met 2 inkomens blijf je onmogelijk onder de bovengrens en kun je dus sowieso fluiten naar je premie. De renovatiepremie gaat trouwens sowieso tot max 30% van de kosten terwijl het werk dat je zelf doet 100% korting oplevert. Allez, je moet de materialen wel zelf kopen maar dat is peanuts. Op zwartwerk kun je trouwens nooit premies trekken dus alles moet op factuur staan (geluid van rinkelende kassa).
Isolatiepremie daarentegen staat los van het inkomen, maar is sinds kort wel degelijk ook van toepassing op werken die je zelf uitvoert. Je krijgt dan de premie op basis van de materialen die je koopt.
Energiepremie is op basis van m2.

Als je 2 stielmannen inhuurt dan is het werk inderdaad sneller gedaan, maar waar is de trots dan? Hoe kun je nu trots zijn op werk dat je zelf niet gedaan hebt? En inderdaad, eens zelf de handen uit de mouwen steken is zeker plezant, anders zou ik het ook niet doen. Het is zweten en zwoegen, maanden lang maar het is wel plezant. Het geld dat je ermee uitspaart kun je bvb steken in duurdere materialen.
Dimiman zei…
Of gewoon iemand laten komen die isoleert met een briljante, superisolerende, uiterst snelle en helemaal niet zo arbeidsintensieve aan te brengen schuimemulsie... :)
Dimiman zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Wilhelmus zei…
Over schuimemulsie-isolatie mogelijkheden weet ik niks. Ik weet wel dat als je het toch zou laten doen je beter langs buiten kunt isoleren zoals dat al 100 jaar gebeurt in landen waar ze goeie daken nodig hebben (Oostenrijk, Zwitserland, etc...)
Wel ken ik een systeem van een soort product dat tegen het dak gespoten wordt. Dit product is geen schuim maar bestaat voornamelijk uit papier. Het voordeel daarvan is dat er onmogelijk kieren kunnen blijven bestaan, maar daarvoor moet je wel een getimmerd onderdak hebben, anders spuit je de pannen er gewoon van af ;)

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?