Computerexpert heeft vingerprothese met ingebouwde USB-stick

Usbvinger De Finse computerdeskundige Jerry Javala heeft op het internet de nodige ophef doen ontstaan, nadat bekend raakte dat hij zijn vingerprothese uitrustte met een USB-stick.

Javala verloor een stuk van zijn linkerringvinger bij een moto-ongeluk in 2008. Toen zijn dokter hoorde hoe hij de kost verdient, besloot hij voor hem een prothese met ingebouwde USB-stick te ontwerpen, zo staat te lezen op Javala's website www.protoblogr.net.

De memory-stick, die in het topje van de vingerprothese is ingepast, bevat software die Javala zelf schreef en software voor het besturingssysteem Linux, ontworpen door zijn landgenoot Linus Thorvalds. Telkens hij de software nodig heeft, hoeft hij slechts zijn "vinger" in de USB-poort van de computer te steken. De term "fingerspitzengefühl" heeft bij Javala zo een heel eigen betekenis.


(Bron: De Standaard).

Reacties

Anoniem zei…
fake!
Anoniem zei…
Anonieme mensen zijn fake :)
Anoniem zei…
Fijn gezegd Stefaan! :)
Wilhelmus zei…
De afbeelding lijkt mij toch ook 100% photosoep hoor.

Het lijkt mij ook heel erg onhandig (letterijl en figuurlijk). Stel, je moet op het toetsenbord iets intypen terwijl je de USB stick in de computer wilt hebben. Niet erg handig. Het is natuurlijk een prothese dus het hangt er een beetje van af hoe die prothese is vastgemaakt op de hand. stel dat dat gelast is op een titanium implantaat zal het niet gaan. Mogelijk is het afneembaar maar wat is dan het verschil met een gewone USB stick?

Ik vind ook dat het ontwerp niet helemaal klopt. Eigenlijk zou er een dopje op de USB stick moeten zitten in de vorm en kleur van een echte vingertop. DAN heb je tenminste iets te vertellen op een feestje. ;)
Dimiman zei…
Check de bijhorende link bij het artikel even: daar zie je de prothese in actie: de vinger is afneembaar en bengelt aan de pc: totaal zinloos maar bon, toch weer goed gelachen...
Dirk Dierickx zei…
ik vind het een gemiste kans, ik bedoel dit had de eerste echte Johnny Mnemonic kunnen zijn. OK, de toegang tot de hersenen zit dan wel in een vingertop, maar zenuwbanen hebben toch een grote bandbreedte en zijn anders wel snel genoeg.

een lame usb stick, welke capaciteit? binnen de korste keren is die toch te klein, het menselijk brein slaagt PB's op zonder te zweten.
Pornpaal zei…
Hij zou een vrouw moeten vinden die een USB-poort heeft. Ergens.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?