Blurb fotoboek

Ons allereerst fotoboek is af! Het is gisterenavond opgestuurd naar Blurb, een POD (Print on Demand) dienst. Vanochtend moesten we enkel nog even met de Visa kaart wapperen en de bestelling is afgehandeld. Het boek wordt op 4 juni naar mijn brievenbus gestuurd. Nu ben ik uiteraard erg benieuwd naar het resultaat. Ik weet dat ik op vlak van beeldverwerking niet alles volgens de regels van de kunst gedaan heb maar hoop uiteraard toch op een aanschouwelijk resultaat. Van zodra het boek in de bus is, zal ik op dit blog het resultaat taxeren.
POD is eigenlijk iets geweldigs. Je kunt geheel zelf (foto)boeken maken en die laten afdrukken in om het even welke hoeveelheid. Zelfs 1 enkel exemplaar is mogelijk en nog betaalbaar ook. Ons enkele exemplaar zal bij Blurb nog geen 40 euri kosten terwijl het toch meer dan 100 pagina's telt. Indien je dat wilt kun je bij Blurb je boek publiek maken, promoten, en er zelf een willekeurige prijs op plakken. Andere Blurb leden kunnen dan ook het boek kopen en bij hen thuis laten afleveren. Tot voor kort was een dergelijke dienst onmogelijk omdat het klassieke drukproces voor boeken pas rendabel wordt wanneer er met grote oplages gewerkt wordt. Nieuwe printers en boekdruktechnieken maken POD betaalbaar voor iedereen. De kwaliteit is niet zoals een 'echt' boek, maar over Blurb heb ik al goeie dingen gelezen. Afwachten tot 4 juni dus... spannend!

PS.: Blurb heeft ook de mogelijkheid om aan Blogger gekoppeld te worden. Op die manier kun je... jawel... je blog uitgeven in boekvorm!!!

Reacties

Dimiman zei…
Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat.
Pornpaal zei…
Portie Gemengd in boekvorm? Geheid een bestseller!
Wilhelmus zei…
@pornpaal. Dat denk ik ook. Wie zou dat nu niet onder de kerstboom willen?

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?