Opgelapt

Tijd voor een grote onderhoudsbeurt van mijn trouwe automobiel. Onderaan in beeld: de nieuwe in te bouwen onderdelen: een stuk uitlaat met knalpot en een thermostaat.
De batterij is nog nooit vervangen geweest en is dus even oud als de auto, 15 jaar. Normaal gaat een autobatterij pakweg 5 jaar mee. De polen zijn wel helemaal vies dus die moesten wat opgekuist worden, maar de batterij is voorlopig nog goed! Varta, goeie marchandise!
Links de oude thermostaat, rechts de nieuwe. Een thermostaat die versleten is, is zeer vervelend. De motorkoeling werkt dan altijd, ook al is het niet nodig. Een motor en een chauffage die maar niet lekker warm willen worden in de winter is het gevolg.
Bovenaan de oude (nog originele dus hoogbejaarde) uitlaat, onderaan de nieuwe. Mooi he?
Oei, probleem! Vijs is afgebroken. Wat nu gedaan? Geen probleem, compatibele vijs vinden...
...stukje afzagen, tussen de bankschroef steken en aan mekaar lassen!
Ziezo. Keurig en stevig
Et voila. Mits deze onderhoudswerken is de 15 jaar oude 3-serie weer helemaal OK om kilometers te vreten tussen Leuven en Buggenhout!


Reacties

Pornpaal zei…
Handige Harry is er niks tegen. Ik zou al niet weten waar ik de thermostaat zou moetn zoeken. Uitlaat zou nog wel lukken:-)
Wilhelmus zei…
Thermostaat zit tussen motorblok en radiator, meestal op een hoog punt zodanig dat niet alle koelvloeistof er meteen uitloopt als je de thermostaat loskoppelt. Enfin, ik heb deze werken niet zelf uitgevoerd hoor. Een Mercedes-liefhebber/oldtimer restaurateur/autokenner heeft dat voor mij gedaan.
Anoniem zei…
meegeven met het oud ijzer die hap!
Dirk Dierickx zei…
pimp my ride, belgische versie. iets minder spectaculair, maar toch...
Pornpaal zei…
Bij mij is het tegenwoordig al meer Plack my ride (back toegether) :-) Maja, hij rijd nog eh.
Anoniem zei…
Een mooi staaltje van techniek hier en zelf vervangen geweldig.ik heb laatst een voorvleugel vervangen op de Passat ik had dat ook kunnen bloggen volgende keer ook is bloggen wel grappig nog van dat.
Wilhelmus zei…
En nu is de vooruit stuk. Stomme vrachtwagen op de E40 die plots naar links afweek! Helemaal gebarsten dus dat wordt een nieuwe.
Wilhelmus zei…
@Pornpaal: hij rijdt niet alleen nog. Hij rijdt nog steeds geweldig goed! Op vakantie met een Fiat gereden...

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?