Kinepolis kinderachtig

Zaterdag nog eens naar de film geweest in de Kinepolis in Leuven. Was lang geleden. Wat ik niet wist is dat je tegenwoordig niet meer zomaar kunt gaan zitten waar je wilt. De zetels in de zaal zijn genummerd en je koopt een ticket met daarop een rij- en zetelnumer.

Gedaan dus met willekeurig te gaan zitten waar er plaats is, uw plaats wordt u toegwezen door het Kinepolis personeel. Uiteraard kan men met dit personeel onderhandelen over de plaatsen die men u poogt toe te wijzen, maar 7 zitjes naast mekaar hadden ze niet meer. Dus moesten we in 2 groepjes opsplitsen. Eens in de zaal aangekomen stel je uiteraard vast dat de aan u toegwezen zetels reeds bezet zijn door mensen die het systeem aan hun ingevette laarzen schijnen te lappen. Er treedt dan een gesprek als volgt op:

Wij: “Excuseer, jullie zitten op onze plaats. Ophoepelen a.u.b.!”
Zij: “Ja, sorry wij moesten normaalgezien 2 rijen verder naar achter zitten maar daar zaten al mensen. Wij hebben die vriendelijk verzocht om op te hoepelen maar de plaatsen waar zij moesten zitten zijn ook bezet door mensen die niet willen ophoepelen.”
Wij: “Kak! Dan zullen we zelf maar ophoepelen en gaan zitten waar er nog plaats is zeker?”
Uiteraard, een weinig later komen er 2 individu’s melden dat je op hun plaats zit.
Zij: “Geilie zit op ons plaats. Ophoepelen!”
Wij: “Ja, sorry meneer maar wij moesten normaalgezien ginder zitten en zoals je ziet zitten daar andere mensen. Wij hebben hen vriendelijk verzocht om op te hoepelen maar ze kunnen niet ophoepelen want de plaatsen waar zij normaalgezien moesten zitten zijn bezet door anderen.
En die wilden ook niet ophoepelen.”
Enzovoort enzoverder. Schitterend geregeld Kinepolis!

En hoe was Spiderman 3? Awel, een toffe film om kinderen tot 12 jaar een aantal uren zoet te houden. Het Spiderman figuur-gezicht (Tobey Maguire) lijkt trouwens bij momenten op een ietwat vermagerde Bart De Wever, toch zeker als hij zijn tevreden voldane blik opzet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?