Wat is het verschil tussen Weense worsten en Frankfurter worsten?
Om ons smaak-experiment goed uit te voeren installeerde we een Zwan-hotdog-kraam op de markt in Halle. Daar deelde we gratis hotdogs uit, maar de voorbijgangers moesten hem wel eerst vertellen wat ze nu het lekkerst vonden: de Frankfurter worst of de Weense worst. Zo konden we meteen noteren welk van de twee het populairste werd bevonden. Met een stevig velletje, en goed gezouten De Frankfurter zou knapperiger zijn, omdat die een steviger velletje heeft. Hij zou ook meer gezouten zijn dan de Weense variant. Eén vrouw uit Halle deed alvast haar uiterste best om ons geschikt advies te geven: ze at vier exemplaren na elkaar op. Einduitslag Na twee uur maakte we de einduitslag bekend: 56 procent van de bevolking verkoos de Weense worst boven de Frankfurter worst. En dat is erg vreemd, vertelde Zwan-verkoper Wouter aan ons, want er is geen enkel verschil in smaak tussen de twee! Er is enkel een lengteverschil: De Frankfurter worst is immers 13 centimeter, en de Weense 10. 'Hoe komt ...
Reacties
Ik vraag mij af of ze het ook daadwerkelijk gedaan hebben met afgeprinte foto's of gewoon gans digitaal gemaakt is. Het is alleszins het resultaat van engelengeduld denk ik.
Ze kunnen natuurlijk perfect voor het tweede deel terug de eerste techniek toepassen: filmpje maken (zonder die foto's), daaruit foto's maken (digitaal), daarin de foto's uit de eerste stap inplakken (fotosoep), en van het resultaat terug een filmpje maken. Niks stop motion dus.
In ieder geval slaagt het filmpje er wel in de synergie tussen digitaal fotograferen en filmen in de verf te zetten. Oude, dedicated filmtoestellen dat is zoooooo 2009 geworden. De toekomst is aan digitaal filmpen met SLR, EVIL, en zelfs compact cameras.
Ik heb voorspeld.